Selecteer een pagina
Schansspringwedstrijd van dak Chassé Theater
Bouke Tuit

1 april 2017

Het golvende dak van het Chassé Theater is morgen het decor van een heuse skischansspringwedstrijd. Schansspringers uit binnen- en buitenland hebben al aangegeven aan het eendaagse evenement mee te doen.

In navolging van de klimtijdrit op het station (2015), en die in de Amphia parkeergarage (2016) wordt er ook dit jaar een pop-up sportevenement georganiseerd in Breda. Na de hellingbanen van de beide parkeergarages, is het dit keer het dak van het Chassé Theater.

Eddie The Eagle
“Het golvende dak leent zich prima voor City Jump”, zegt organisator Chris Edwards. Edwards is familie van de Brit Michael Edwards, die eind jaren ’80 furore maakte als schansspringlegende Eddie The Eagle. “Eddie is nog steeds het gezicht van de sport. Daarom zijn we zeer verheugd dat hij de opening verzorgt.”

Dak Chassé Theater. Foto: Breda van Boven

Afstand en stijl
Tijdens City Jump Breda, zoals het evenement voluit heet, draait het niet alleen om de afgelegde afstand. “Natuurlijk gaat het erom dat de deelnemers zover mogelijk springen, maar we kijken zeker ook naar stijl. Sterker, net als bij normale wedstrijden worden er punten afgetrokken voor een verkeerde landing.”

Borstelbaan
Bij gebrek aan winterse omstandigheden wordt het Chassédak voor één dag bekleed met een borstelbaan. Op het Nonnenveld komt een groot landingskussen te staan. De winnaar van City Jump Breda kwalificeert zich voor de World City Jump finale die in 2018 plaatsvindt in Abu Dhabi.

Wat: schansspringwedstrijd City Jump Breda
Waar: Op het Nonnenveld achter het Chassé Theater
Wanneer: zondag 2 april om 13.00 uur
Toegang: gratis

Pin It on Pinterest

Share This