Selecteer een pagina
Nieuwe Mark fase 3 weer actueel
Bouke Tuit

13 juni 2016

Het water is in 2007 teruggekeerd in de historische binnenstad. Toen, negen jaar geleden, werd de Haven op spectaculaire wijze geopend. En inmiddels is de Haven ook echt een haven. Op zonnige dagen doen meerdere boten de verschillende kades aan. Maar wat is tot nog toe de functie van de Nieuwe Mark fase 2? Dat deel op de Markendaalseweg. Dát en meer wordt vanavond besproken in de Avenue aan, jawel, de Waterstraat.

Water in de stad luidt de titel van de informatiebijeenkomst die om 19.00 uur aftrapt. O.a. Paul de Beer, Boaz Adank en Alfred Arbouw staan stil bij de kansen die het water biedt. Onder die kansen en ontwikkelingen ook weer aandacht voor het verder doortrekken van de Nieuwe Mark. Enkele jaren terug ook aangeduid als Nieuwe Mark fase 3.

Nieuwe vaarroute
Op schetsbeelden van het toenmalige verkennend onderzoek zien we hoe het water zijn weg vindt van de Markendaalseweg naar de Vredenburchsingel. De Nieuwe Mark fase 3 loopt daarvoor grotendeels over het terrein van de Seelig Kazerne. Zo zien we bootjes langs het schitterende oude Arsenaal varen en mensen flaneren over nieuw aangelegde kades, steigers en bruggen.

Waterpeil uitdaging
In het verkennend onderzoek wordt ook duidelijk dat rondvaren van Haven naar Nieuwe Mark fase 3 – en dus de Markendaalseweg – niet zomaar gaat. Het verval in waterpeil tussen de Haven en het deel na de Tolbrug is momenteel nog te groot. Enkele schetsen tonen mogelijke oplossingen. Zijn deze nog actueel? Hopelijk horen we het vanavond.

Informatiebijeenkomst ‘Water in de stad’
Maandag 13 juni 2016, 19:00 – 21:30 uur
Locatie: De Avenue, Waterstraat 5

Pin It on Pinterest

Share This