Selecteer een pagina
Achter het succesverhaal van The Copperbarn schuilt tomeloze inzet
Bouke Tuit

16 juli 2020

“Je staat 24 uur per dag aan, zeven dagen in de week”. In die ene zin zit precies de drive opgesloten van The Copperbarn. De meubelhandel van broer en zus Werner en Leontine. Het gaat goed met het bedrijf. De twee genieten er zichtbaar van, maar op hun lauweren rusten, is er voorlopig niet bij.

Gedeelde passie
Het verhaal begint in 2019. Al kennen ze elkaar als directe familie natuurlijk al sinds hun geboorte. Twee totaal verschillende carrièrepaden kruisen elkaar als in 2019 de gezamenlijke passie voor interieurinrichting wordt nagejaagd. Werner heeft dan een achtergrond als kwaliteitsmanager, Leontine als business controller. Laatstgenoemde werd geïnspireerd door verschillende woontijdschriften en tv-programma’s over interieur waaruit het idee voor een eigen bedrijf is ontstaan. Altijd was daar het gevoel om ‘er meer mee te willen doen’. En zo werd begin vorig jaar de stap gezet.

“Dit is altijd de rode draad geweest”, zegt het tweetal over woninginrichting. En dus wordt The Copperbarn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Via de website, Facebook, flyers en een advertentie in de plaatselijke krant hopen Leontine en Werner meer naamsbekendheid te krijgen. “Maar je begint toch vooral bij vrienden en familie.” Die eerste kring krijgt mee hoe het stoere productassortiment wordt opgebouwd. De moderne, industriële meubelen worden gemaakt van staal en hout. Mango- en teakhout om precies te zijn. Het is een look die veel mensen aanspreekt, getuige de bestellingen die ze uit het hele land krijgen.

Alles voor een tevreden klant
Anderhalf jaar na dato rijden broer en zus nog even vrolijk het land door om zelf de bestelde meubelen af te leveren. En dat wordt gewaardeerd. “Klantenservice is sowieso iets wat wij heel belangrijk vinden. Onze klanten zijn belangrijk voor ons en dat voelen ze.” Werner doelt op de gratis levering die bovendien op afspraak gebeurt, zodat klanten weten hoe laat ze hun levering kunnen verwachten. Maar het meubel wordt ook ter plekke door broer en zus gemonteerd en tegelijk nog eens aan een strenge kwaliteitscontrole onderworpen.

“Meerdere van onze klanten laten positieve reviews achter nadat we geleverd hebben. Daar doe je het voor.” Het zijn de kleine dingen die het hem doen. Een praatje, een glimlach, of zoiets ogenschijnlijk simpels als de meubels direct op de juiste plaats zetten en het karton weer meenemen. Werner: “we willen kwaliteit leveren. Mensen met een positief gevoel achterlaten.”

Recensie belangrijker dan keurmerk
De positieve en bovendien authentieke recensies helpen The Copperbarn vooruit. Ze leggen steeds meer het fundament voor een goede naamsbekendheid. Want in keurmerken geloven de twee niet. Analytisch als ze zijn, hebben ze gedegen onderzoek naar de verschillende keurmerken gedaan. Bevinding: er is een wildgroei aan keurmerken en instanties. Allen met de nodige regeltjes. Ze zagen door de bomen het bos niet meer, laat staan dat de klant het nog begrijpt. Nee, dan is mond-tot-mondreclame een stuk zinvoller, weten Werner en Leontine.

Tijd tekort
“Onze grootste uitdaging? Ik heb er zoveel. Onze actielijst afwerken, de administratie goed bijhouden”, ziet Leontine. Werner vult aan: “Er zitten te weinig uren in een dag en de dagen gaan te snel.” Voor de twee gedreven ondernemers lijkt het gevaar erin te schuilen om vooral in hun bedrijf te werken en minder ‘aan’. Maar daarover is duidelijk al nagedacht: “We zullen op termijn zaken moeten uitbesteden, zoals bijvoorbeeld toch voor een deel de levering”, klinkt het haast met pijn in het hart. “Zolang het maar een partij is die dezelfde kwaliteit kan leveren. Dus geen dressoir bij de voordeur achterlaten, maar de mensen echt helpen.”

Uitbreiden productassortiment
In de toekomst gaan Werner en Leontine nog meer op zoek naar ‘de bron’. Daar waar de meubels en materialen vandaan komen. In India en Zuidoost-Azië. Maar er wordt ook gekeken naar spullen van Europese makelij. Eetkamerstoelen, natuursteenbladen, wat Leontine betreft kan het productassortiment nog wel uitgebreid worden. “Ja en daarvoor blijf ik mijn ideeën opdoen in de verschillende blaadjes en op Pinterest”, besluit ze tevreden.

Je vindt de meubels van The Copperbarn momenteel in de InBreda pop-up winkel. Dit artikel is geschreven uit dank aan Leontine en Werner voor het beschikbaar stellen van hun producten.

Pin It on Pinterest

Share This