Selecteer een pagina
‘Wij nemen onze gasten graag mee op een culinaire reis’
Bouke Tuit

16 januari 2017

Wie van reizen houdt, weet dat er op de wereld meer te krijgen is dan een broodje kaas voor de lunch. En hoewel er niets mis is met de Nederlandse boterham met kaas, zijn er zo ontzettend veel lekkere smaken en combinaties te ontdekken, weet Lana van Sunshine Lunch & Lounge. Ingrediënten en gerechten uit heel de wereld vormen de inspiratie voor haar lunchkaart.

De lunchtent op de hoek van de Nieuwstraat en Lange Brugstraat trekt veel dagjesmensen. Niet gek, het sfeervol ingerichte restaurant zit pal naast de Barones parkeergarage. “Bredanaars komen minder in ons stukje stad”, merkt Lana. En dat is best jammer, want wie bij Sunshine binnenstapt, gaat op een culinaire reis.

Vakantiegevoel
De vrolijke, kleurrijke aankleding geeft je het idee op vakantie te zijn. De exotische kaart doet de rest. Gerechten als Costa Ricaanse sopa negra, Amerikaanse Fluffernutter, Indiase samosa-sigaren, Zuid-Afrikaans Braaibrood, Japanse quinoa-zeewiersalade en het broodje Israelische falafelkruim zijn enkele specialiteiten van het huis.

Eten is traditie
Lana en haar vriend Heiko dagen mensen uit om eens wat nieuws te ontdekken. Zoals zij zelf ook actief deden op hun reizen rond de wereld. “Wij stappen dan het liefste binnen bij de meest aftandse tent. Daar zitten namelijk vaak de locals en ontdek je nieuwe smaken. Eten is traditie, het hoort bij een cultuur.”

Nieuwe smaken ontdekken
Wat Lana betreft probeert ze alles. “Maar”, zo benadrukt ze, “wel binnen mijn perken. Ik ga bijvoorbeeld geen huisdieren als hond en kat eten, zoals ze in China doen. Verder sta ik overal voor open.” Het tweetal hoopt dat gasten deze culinaire nieuwsgierigheid ook hebben. Een beetje het tegenovergestelde van ‘wat de boer niet kent, dat eet ie niet’. Juist het willen ontdekken van nieuwe, onbekende gerechten.

Toch weten ook Heiko en Lana dat er altijd lunchgerechten zijn die harder lopen dan andere. Bij Sunshine is dat bij uitstek de tosti. Maar dan wel de Sunshine-way, namelijk als Zuid-Afrikaans Braaibrood met kaas, tomaat, ui en braaikruiden. ‘Lekker gegrild en met een vleugje pit’ lezen we op één van de lunchkaartjes.

Vers en eerlijk bereid
Alle lunchgerechten worden op een eerlijke en authentieke manier bereid. “Echt nog op een fornuis”. Dat is vers, en dat proef je. En bij die wereldse smaken horen ook verrassende drankjes. “Verse jus? Nee sorry, wij schenken in plaats daarvan lychee- of guanabanasap.” En zo maak je bij Sunshine steeds kennis met exotische smaken die verrassend lekker zijn.

Pin It on Pinterest

Share This