Selecteer een pagina
Wat maakt de cupcakes van A Cup of Cake nu zo lekker?
Bouke Tuit

5 juli 2016

Cupcakes zijn niet meer weg te denken uit onze eetcultuur. Op menig feestje, verjaardag of bruiloft kom je ze tegen. En laat Breda nu één van ’s lands beste cupcakeboetieks bezitten. Alle reden om eens een kijkje te nemen bij A Cup of Cake.

Vorig jaar bracht ik de kerstperiode door in New York. En als liefhebber van zoete verleidingen hoort daar een bezoek aan Magnolia Bakery bij. Ja, die cupcakewinkel uit Sex and the City.

Breda verslaat New York
Een cupcake uit het land van herkomst en dan ook nog eens van één van de bekendste bakkerijen. De verwachtingen waren hooggespannen. Maar helaas, het lekkernij kon niet tippen aan de cupcakes die ik ken uit onze eigen stad. Veel te zoet, te vettig en eigenlijk helemaal niet zo lekker.

Het geheim van de smid
“Hoe kan dat nou dat jullie cupcakes zoveel lekkerder zijn”, vroeg ik Sarah de Winter van A Cup of Cake. Volgens haar zit het verschil ‘m in de receptuur. “In Amerika gebruiken ze botercrème waardoor ze wat vetter zijn. Die vetlaag voel je aan de binnenkant van je mond. Wij hebben roomcrème. En dat is veel luchtiger.”

Cupcakes niet meer weg te denken
Haar cupcakeboetiek streek in 2013 neer in Breda. Twee jaar daarvoor had Nederland definitief de cupcake ontdekt. Zo ook Sarah, die regelmatig naar het realityprogramma DC Cupcakes keek. Een hype leek geboren, maar inmiddels heeft de cupcake zijn plaats in onze eetcultuur opgeëist. “Het is een beetje zoals sushi”, zegt Sarah. “Het komt en krijgt een soort plekje in de maatschappij.”

Bestellingen uit heel Nederland
Dat blijkt ook uit de vele internetbestellingen. Naast de winkel in de St. Janstraat in Breda, runt A Cup of Cake een meer dan succesvolle website. Bestellingen komen uit heel het land. Door bedrijven, die cupcakes met hun bedrijfslogo erop willen bijvoorbeeld, maar ook door particulieren.

Je eigen cupcake ontwerpen
In Studio Cupcake kan iedereen bovendien zijn eigen gepersonaliseerde cupcake ontwerpen. Van de kleur van het cupje, de smaak van de cake tot aan de topping. Onze favoriet blijft de Red Velvet cake met een Tasty White topping. Maar ook de Lovely Lemonade die we mogen proeven, gaat er met veel plezier in. Bovenop de limonadetopping maken stukjes gedroogd fruit de zoete verrassing compleet.

Van high tea tot proeverij
In de roze boetiek zitten een moeder en haar dochter tegenover elkaar te kletsen en te smullen. Het is een combinatie die A Cup of Cake veelvuldig verwelkomt. “Groepen mannen zul je hier niet zo snel zien.” Niet dat ze er niet welkom zijn, integendeel. Maar de high tea en de proeverij van mini cupcakes blijken toch vooral in trek bij dames. Al begint ondergetekende al te watertanden bij het idee van een cupcakeproeverij. Wordt vervolgd.

Pin It on Pinterest

Share This