Selecteer een pagina
Chocolade en cadeaus; een liefdevolle combinatie bij We Love Chocolate
Bouke Tuit

9 februari 2017

Valentijnsdag staat alweer voor de deur. Een dag om je geliefde nog eens extra in het zonnetje te zetten. InBreda deed cadeau-inspiratie op in de Lange Brugstraat en stuitte op een lieflijk winkeltje.

Chocolade proeven
Bourgondisch en Breda, ze worden vaak in één adem genoemd. De Bredanaar staat bekend als levensgenieter. Lekker eten, een goed drankje en bovenal genieten van het goede leven. Dat is aan ons Bredanaars wel besteed. Dat merkt ook Juliette van Bilsen van We Love Chocolate. De chocolade/cadeauwinkel in de Lange Brugstraat blijft groeien. Zowel vaste, terugkerende klanten als bezoekers lopen graag het lieflijke chocoladewinkeltje binnen. Waarschijnlijk ook doordat We Love Chocolate mensen actief uitnodigt om haar chocolade te komen proeven. En wie wil dat nu niet?

Passie voor het product
Chocolade is emotie. Geen wonder dat Juliette’s winkel de naam We Love Chocolate draagt. Eigenaresse Van Bilsen houdt ook echt van het product. En dat voel je. De passie waarmee ze over haar producten praat, is aanstekelijk. Over het Belgische ambacht waar Callebaut chocolade om bekend staat, maar ook over de vele verschillende smaken.

Kennis van ingrediënten en smaken
“Of ik alles proef? Ik sta niet de hele dag chocolade te eten, maar ik zorg wel dat ik alles heb geproefd. En mijn stagiaires ook, dat moedig ik aan. Als een klant vraagt naar de specifieke smaak wil ik wel dat ze er wat over kunnen vertellen. Neem chocolade met aardbeienvulling; dat kan vast zijn, maar ook vloeibaar, crème, er kan een hele aardbei in zitten. En zo heb je al gauw vijf verschillende smaken aardbei.”

Voorverpakte cadeaus
In tegenstelling tot andere chocoladewinkels kent We Love Chocolate geen vitrine waarachter de verschillende chocolaatjes zijn uitgestald. Het is een echte cadeauwinkel. Zo is alles al door het team ingepakt. Zorgvuldig en met aandacht voor smaken. En bovendien extra handig voor wie (snel) een goed cadeau zoekt. Naast de ambachtelijke chocolade kunnen klanten kiezen uit koekjes, Italiaanse nougat, marsepein en fudge.

Valentijnsdag
Rondom speciale dagen en gelegenheden vindt men bij We Love Chocolate ook speciale chocolade. Hazen en eitjes met Pasen, pietjes met Sinterklaas en voor de aankomende Valentijnsdag liggen er liefdevolle chocoladehartjes in de winkel. Wie dat wenst kan daarnaast ook zijn eigen cadeautje samenstellen.

Altijd wat nieuws te ontdekken
Voor 3,50 hebben klanten al een zakje chocola. Daarmee kunnen ze het zo duur maken als ze zelf willen, weet ook Van Bilsen. Het loont zich hoe dan ook om de winkel binnen te stappen. Iedere week wordt het assortiment vernieuwd en aangevuld. Haar vaste klanten komen dan ook met regelmaat proeven. “Daar nodig ik ze ook voor uit. Zodat ze zelf kunnen ervaren hoe lekker onze chocolade is”, besluit de eigenaresse met een glimlach.

Pin It on Pinterest

Share This