Breda ontdekt de rooftop party
Bouke Tuit

10 juni 2016

Een dakenlandschap, kerken en torens als herkenningspunten en met een beetje mazzel een prachtige zonsondergang. Het is niet moeilijk voor te stellen waarom een feest op hoogte iets extra’s heeft. Daarboven tussen de gebouwen met uitzicht op de stad waan je je in een andere wereld.

Natuurlijk, Breda is geen New York. Onze skyline is beperkt tot een aantal markante gebouwen en de Grote Kerk. En ook onze uitzichtpunten zijn een stuk dichter bij de grond dan in de Big Apple. Toch blijft het uniek om de St. Joostkapel, de Antoniuskathedraal én de Grote Kerk in één beeld te vangen.

Rooftop festival
We staan op het bovenste dek van de Concordiagarage. Het parkeerdek tussen de HEMA en de oude Rabobank is het toneel van Breda’s rooftop festival: Pannen op het dak. Een cultureel festival vol muziek, dans, eten & drinken en natuurlijk cultuur. De aftrap was afgelopen vrijdag 23 juni, maar het festival duurt nog t/m zondag 2 juli.

Oase in de binnenstad
Helemaal nieuw is de Bredase rooftop party niet. Zo kun je bij Proost al enige tijd terecht op het dakterras. Een in subtropische sferen aangekleed terras waar een cocktail of koud biertje wordt begeleid door chille loungebeats. De oranje gloed van de zwoele zomerzon op de grote toren is daarbij een geliefd uitzicht. Ibiza meets Breda, zullen we maar zeggen.

What’s next?
Is hiermee de weg naar meer (pop-up) rooftop parties ingeslagen? Kunnen we binnenkort ook een evenement op de Baronesgarage verwachten? Het parkeerdek van het station wellicht? Of bovenop het nieuwe gerechtsgebouw? Eén ding is zeker: Breda timmert lekker aan de weg qua verrassende (pop-up)evenementen.

Pin It on Pinterest

Share This