Selecteer een pagina
7 tips om je hoofd koel te houden in Breda
Bouke Tuit

24 augustus 2016

Het is warm in Breda. De komende dagen is er sprake van een plaatselijke hittegolf. De zomer bezorgt ons daarmee een onverwacht toetje. Maar hoe houden we in die hitte nou het hoofd koel? Hier zijn 7 tips:

1. Ga lekker zwemmen.
Met de Galderse Meren beschikt Breda over een prachtig recreatiegebied waar je heerlijk kunt zonnen, zwemmen en spelen. Maar kijk er niet van op als je tussen onze zuiderburen ligt, de Galderse Meren zijn namelijk populair tot in de wijde omgeving. Van heinde en verre togen mensen naar de Bredase plassen.

Handig om te weten: parkeren kost €3,- per dag.

Voorheen was het ook prima natuurzwemmen bij de Asterdplas in de Haagse Beemden, maar daar geldt een negatief zwemadvies. De vele ganzen doen de waterkwaliteit geen goed. Dat laatste is weer geen probleem bij de Zwembaden Wolfslaar en Sonsbeeck.

Galderse meren vanuit Drone. Foto: Richard van Pixel

Galderse meren vanuit Drone. Foto: Richard van Pixel

2. Huur een cabrio
Haren in de wind, zonnebril op en touren maar. Niet iedereen is zo fortuinlijk dat hij een cabrio in zijn garage heeft staan. Gelukkig zijn ook daar oplossingen voor, zoals op Snappcar. Daar waar mensen hun eigen auto voor verhuur aanbieden. Zoals deze prachtige MG B Type uit 1971 van Annemieke. Zie jij jezelf al zitten?

MG

3. Zoek de verkoelende schaduw
In een stad wordt het altijd net wat warmer dan op het platteland en in de natuur. De warmte-uitstraling van de gebouwen en het asfalt zorgt voor nog hogere temperaturen. Wat doe je dan? Juist, dan trek je het bos in of zoek je de beschutting op in het park. Heerlijk wandelen onder de bomen in het Liesbos, Mastbos of luieren in het gras in Park Valkenberg. Wij weten het wel.

4. Doe mee aan het Mega Watergevecht in het Valkenberg
Over het park gesproken, zaterdag is het Valkenberg het decor van een mega watergevecht. De temperatuur leent zich niet vaak voor zo’n heerlijke natte bende. Maar nu zich de kans aandient, nemen we het er ook van. Deelnemers moeten zelf zorgen voor ‘gevechtsuitrusting’ en uiteraard tegen water kunnen. We gaan de zomer knallend afsluiten, zegt het voort!

5. Koop een heerlijk ambachtelijk ijsje
In Breda zijn we toch wel gezegend met een aantal voorname ijssalons. We noemen een Toetie Froetie (Grote Markt), Frezzo (Van Coothplein), Bon Appetit (Vlaszak) en Het Kwartier (Dr. Struyckenplein). De verschillende ijssalons hebben allemaal zowel verrassende als bekende smaken. Alle reden om ze te gaan ontdekken, want met dit weer mag je jezelf gerust trakteren op een extra bolletje.

6. Ga lekker varen (en smeer je goed in)
Breda vanaf het water, in onze bucket list besteedden we er al eens aandacht aan. En niet voor niks! Naast dat het heerlijk dobberen is op de singels, ervaar je de stad ook heel anders vanaf het water. Andere uitzichten, minder druk en dus vooral heel ontspannend. Er zijn volop mogelijkheden om zelf te varen, een rondvaart te boeken of sportief te gaan kanoën.

Varen over de Bredase singels (foto Bouke Tuit)

7. Duik de koele bios in
Wil je zeker weten dat je niet oververhit raakt, dan zoek je de airco van de bioscoop op. Met Kinepolis heeft Breda er sinds kort weer tien bioscoopzalen bij, dus er is keus genoeg voor een coole film.

Kinepolis

Zelf nog tips? Drop ze hier.

Pin It on Pinterest

Share This