Selecteer een pagina
Deze 15 restaurants zijn in 2016 geopend in Breda
Bouke Tuit

13 februari 2017

2016 was een bruisend jaar voor de Bredase horeca met veel nieuwe restaurants. Opvallend is dat de meeste nieuwkomers zich specialiseren; van hamburgers (Ellis Gourmet Burger) en biefstuk (Bontekoe) tot pasta’s (De Pasta Kantine) en aardappelen (De jongens van zand en klei). In dit lijstje een overzicht van de 15 restaurants die in 2016 zijn geopend in Breda.

Door: Smakelijk Breda

1. Ellis Gourmet Burger

In de Halstraat opende dit jaar Ellis Gourmet Burger. Het Belgische burgerrestaurant heeft naast de klassieke burgers ook burgers met bijvoorbeeld blauwe kaas, zalmfilet en gemarineerde kip. Bovendien kun je er terecht voor vegetarische burgers. Bij je burger kun je o.a. friet, aardappelen en koolsla bestellen. Sinds kort zit bij elke burger 1 gratis bijgerecht, ideaal!

2. VanCooth13

Er blijven nieuwe concepten bijkomen op het Van Coothplein, waaronder VanCooth13. Bij dit restaurant kun je lunchen, dineren én borrelen. De koks bereiden kleine gerechten en hoofdgerechten van de avondkaart op de houtskoolgestookte Josper Grill. VanCooth13 heeft een uitgebreid assortiment speciaalbieren, dus als bierliefhebber kom je hier niks tekort.

3. Liefdegesticht

Liefdegesticht is een verlengde van Hotel Nassau Breda, gevestigd in een voormalig klooster. Niet zomaar een restaurant maar een heiligdom waarin sterrenkok Bart Klomp en zijn volgelingen dagelijks hun vakidiotie etaleren. Bij Liefdegesticht staan eenvoudige gerechten met een rijke smaak centraal; geheel in de sfeer van de rooms-katholieke nonnen die hier vroeger leefden.

4. Gastrobar Floor

Op de Grote Markt opende vorig jaar de eerste gastrobar van Breda: Floor. De portionering van de gerechten is kleiner dan normale gerechten, zodat je lekker kunt variëren en naar eigen behoefte kan bestellen. In de keuken bij Gastrobar Floor staat niemand minder dan chefkok Sven Uijttewaal, die dagelijks werkt met verse, streekgebonden producten van lokale leveranciers.

5. Red Apple

Red Apple is het nieuwste restaurant op het Van Coothplein waarbij je voor €29,50 per persoon een onbeperkt aantal gangen kunt bestellen van de menukaart, met steeds 1 gerecht per gang. Hierop staan gerechten uit de internationale keuken, Aziatische gerechten en diverse desserts. Red Apple zit pal aan de rotonde en heeft een warm klassiek interieur.

6. Bontekoe

Bontekoe opende afgelopen jaar aan de Ginnekenweg, vlakbij de Ginnekenmarkt. Bij Bontekoe kun je terecht voor 3 hoofdgerechten: biefstuk, sliptongen of een vegetarisch gerecht. De filosofie van Bontekoe is duidelijk: simpel, maar goed. Geen uitgebreide menukaart, maar enkele gerechten tot in de perfectie uitvoeren.

7. Vis onder de Toren

Er opende in 2016 een nieuw visrestaurant in de Torenstraat: Vis onder de Toren. Je kunt hier vis eten met een goed glas wijn in een gezellige, ongedwongen sfeer. Vis onder de Toren is een frisse zaak, met een strak, wit interieur. De mooie, lange bar met open keuken geeft de zaak een moderne uitstraling.

8. De Pasta Kantine

De Pasta Kantine in de Veemarktstraat serveert (je kunt het al raden) verschillende pasta’s. Het restaurant werkt zoveel mogelijk met biologische producten voor pasta’s, salades en sandwiches. De inrichting met industriële houten tafels en stoelen, geblokte tegelvloer en Italiaanse accenten geven het restaurant een ongedwongen sfeer.

9. Dennenlucht

Breda kreeg er afgelopen jaar ook een pannenkoekenrestaurant bij: Dennenlucht! Op de menukaart staan diverse pannenkoeken voor jong en oud. Voor de kinderen is er speelplezier op de speelzolder en in de speeltuin bij het terras. Met gratis parkeergelegenheden voor de deur is het restaurant in het Mastbos lekker toegankelijk.

10. Cone Pizza Breda

Cone Pizza Breda in de Houtmarktpassage heeft de populaire cone pizza’s. Ze zien eruit als een ijsje en bestaan uit een soort ijshoorntje van pizzadeeg die je kunt vullen met je favoriete pizzatoppings. Daarnaast heeft Cone Pizza onder andere burgers, sandwiches, friet, Tornado Twist (de bekende aardappel chips op een stokje), salades en pasta’s.

11. De jongens van zand en klei

ArtichauD is terug met een nieuw concept! De jongens van zand en klei is een aardappelrestaurant in de Veemarktstraat met ‘sophisticated fastfood’. Gerechten in het restaurant bestaan uit een basis van aardappel, afgemaakt met wereldse toppings. Voor de gerechten worden technieken gebruikt uit de klassieke Franse keuken met een moderne draai.

12. 5th Avenue

5th Avenue is in 2016 geopend in Breepark, in hetzelfde pand als bioscoop Kinepolis. Een industriële look en toch een authentieke sfeer met betaalbare gerechten op aansprekend niveau. 5th Avenue richt zich niet alleen op bezoekers aan de bioscoop. Door de locatie aan de rand van de snelweg en het gratis parkeren is het ook goed bereikbaar voor o.a. zakenlunches en -diners.

13. Restaurant Zwart

Bij restaurant Zwart eet je in het donker. Want als je niet kunt zien wat je eet, ga je nog beter proeven. En omdat je het met elkaar doet, ontstaan hilarische situaties. Zie maar eens een hap aan je vork te prikken. Als je geen hand voor ogen ziet, ontstaan andere gesprekken aan tafel bij het restaurant aan de Haven.

14. LOFF

LOFF is het eerste veganistische restaurant in Breda. De veganistische en vegetarische gerechten van het koude en warme buffet bestaan uit verse, biologische producten uit de regio en/of van het seizoen. Bij LOFF stel je zelf je bord eten samen en betaal je voor het gewicht van het eten en niet per gerecht. Een uniek concept in de Wilhelminastraat.

15. ’t Zusje

Restaurantketen ’t Zusje is afgelopen jaar geopend in het pand van Denovo op de hoek van de Vismarktstraat en de Haven. Voor €27,80 eet je onbeperkt tapas van de tapaskaart (ruim 50 gerechten) en de vegetarische kaart. Voor de jonge gasten heeft ’t Zusje kindertapas. De keten heeft inmiddels bijna 20 vestigingen in het zuiden van Nederland.

Deze blog is eerder gepubliceerd op Smakelijk Breda. Op deze website lees je alles over uit eten in Breda. Volg Smakelijk Breda via Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van de laatste culinaire ontwikkelingen in Breda.

Pin It on Pinterest

Share This