Wie een rondje door het centrum loopt, kan het nauwelijks ontgaan: de steigerhouten meubelen van VanLonden.com. Overal kom je ze tegen. Te herkennen aan hun brandmerk.

Een bankje voor de deur van kapperszaak El Barbero, de inrichting van Perfect Burger, Zo Vader Zo Zoon, Bootje Varen Breda. Het zijn allemaal tevreden klanten van de Bredase steigerhoutbouwer VanLonden.com.

Echte Bredase ondernemer
Hoewel de werkplaats alweer enige tijd naar Molenschot is verhuisd, is VanLonden.com van oorsprong echt Bredaas. Evenals de in Breda geboren en getogen eigenaar Dennis van Londen. Het succes bracht hem naar het dorpje even buiten de stad. Daar waar een grote loods als werkplaats, kantoor en showroom dient.

Druk als nooit tevoren
In die werkplaats zijn vaklui volop bezig. “Steigerhout een hype?” Dennis van Londen moet er een beetje om lachen. In de loods was het nog niet eerder zo druk. Overal staan kasten, banken, deuren. Er wordt volop gezaagd, geschuurd en getimmerd. Het werk varieert van grote maatprojecten tot steigerhouten kinderbedden. Met name die laatste zijn mateloos populair.

Robuust en duurzaam materiaal
“Dat er zoveel meubelen van steigerhout worden gemaakt, is niet gek. Naast dat steigerhout een stoere, robuuste look heeft, is het ook duurzaam materiaal. In meerdere opzichten zelfs. Zo is steigerhout weerbestendig en gaat het jaren mee, maar bovenal is het natuurlijk een gerecycled product.”

Product met een geschiedenis
Beter gezegd: steigerhout is een product met een verhaal. Die loungebank in de tuin waarop het zomers heerlijk borrelen is, daar stonden niet zo lang geleden nog schilders op te werken. Nou ja, op de planken dan. Want de steigerhouten meubelen zijn gemaakt van steigerplanken. Larikshout dat verweerd is geraakt door de elementen, en door de invloed van verf, zand en cement. Het zorgt er ook voor dat steigerhout zijn herkenbare grijzige tint krijgt.

Kwaliteitsstempel
Breda heeft inmiddels kennisgemaakt met de kwaliteit van VanLonden.com. “Het gebrandmerkte logo zorgt niet alleen voor herkenbaarheid, het is ook ons kwaliteitsstempel”, benadrukt Dennis. Het beeldmerk reist inmiddels het hele land door en is ook over de landsgrenzen te spotten. Niet verwonderlijk, steigerhout komt overal van pas. Als horecaterras, winkelinrichting, kinderbed of tuinmeubel. “En hebben mensen een eigen idee, dan horen wij dat ook graag.”

Zelf steigerhouten meubelen bestellen? Kijk op: www.vanlonden.com of bel naar: 0161-795023

Winnen
Als dank verloot VanLonden Steigerhout een prachtige steigerhouten bank aan de lezers van InBreda.net. Wil jij deze bank winnen, kijk hier hoe je mee kunt doen.

Steigerhouten zitbank Ilona (2)

Previous post

Sociaal ondernemen is hot, ook in Breda

Next post

Bredase startup Sjipit the next big thing?

The Author

Bouke Tuit

Bouke Tuit

Bouke's roots liggen in de Achterhoek. Het land van høken, Normaal en de Zwarte Cross. Maar als import-Bredanaar houdt hij van de stad alsof hij er geboren is. Al dertien jaar lang ontdekt hij iedere straat, steeg, buurt en menig kroeg. Bouke is bedenker en oprichter van stadsblog InBreda.