Sinds het vertrek van de Rabobank naar de Claudius Prinsenlaan, staat het oude kantoor aan de Concordiastraat nog altijd leeg. Maar het markante en herkenbare gebouw krijgt een nieuwe bestemming en daarmee ook een nieuwe look.

De Markendaalseweg en omgeving verdienen niet bepaald de schoonheidsprijs. De oude UWV-kantoren, de hoek met de Fellenoordstraat, het is oude, grauwe architectuur die schreeuwt om vernieuwing. Zoals ook met veel succes gebeurt aan de Vlaszak.

Studentenwoningen
Met het vertrek van het Rabo hoofdkantoor werd het uiterlijk van de straat er niet beter op. Zo’n groot leegstaand gebouw geeft een spookachtig, desolaat gevoel. In dat licht komen de plannen van iDea Compact als geroepen. iDea Compact wil in het oude Rabobank gebouw ‘circa 165 jongerenwoningen met additionele voorzieningen’ realiseren.

Nieuw uiterlijk
Bijkomend voordeel van deze plannen is – naast een nieuwe bestemming en invulling van het pand – dat het uiterlijk opgeknapt wordt. Zo zal een gedeelte van het bestaande pand worden getransformeerd en zal er een gedeelte nieuwbouw worden gepleegd. De eerste renders tonen een gebouw dat is opgetrokken uit baksteen en glas. Als alles volgens planning verloopt, zal de bouw in het vierde kwartaal van dit jaar starten.

Previous post

Breda is een toplocatie rijker: Hotel Nassau (foto's)

Next post

FC Eindhoven - NAC: Louis Overbeeke gaf in 1955 het goede voorbeeld

The Author

Bouke Tuit

Bouke Tuit

Bouke's roots liggen in de Achterhoek. Het land van høken, Normaal en de Zwarte Cross. Maar als import-Bredanaar houdt hij van de stad alsof hij er geboren is. Al dertien jaar lang ontdekt hij iedere straat, steeg, buurt en menig kroeg. Bouke is bedenker en oprichter van stadsblog InBreda.