Morgen beginnen de degradatie/promotie play-offs. NAC gaat in de halve finale op bezoek bij FC Eindhoven. Inzet: een plek in de finale, en via die finale terugkeren in de Eredivisie.

De eerste ‘betaald voetbal’ editie tussen FC Eindhoven en NAC werd gespeeld op 13-7-1955 in de Kampioenscompetitie, weet Voetballegends. Destijds werd het 2-5 voor de club uit Breda door vijf goals van NAC Breda-legende Louis Overbeeke (zittend 2e links).

Zal Overbeeke als inspiratie dienen voor de huidige aanvalsleiders van de Geelzwarten? Lukt het NAC om door te stoten naar de finale? Wie weet zit er zelfs een burenruzie met Willem II in het vat. Breda en Tilburg die samen strijden om een plaats in de hoogste voetbalklasse. Het lijkt een gedroomd affiche. Maar eerst vrijdag de punten meenemen uit ’s lands voetbalhoofdstad.

NAC play-offs
De selectie van NAC in 1955 met tweede van linksonder NAC-legende Louis Overbeeke
Previous post

Wordt dit het nieuwe jasje van het oude Rabobank gebouw?

Next post

De InBreda bucket list

The Author

Bouke Tuit

Bouke Tuit

Bouke's roots liggen in de Achterhoek. Het land van høken, Normaal en de Zwarte Cross. Maar als import-Bredanaar houdt hij van de stad alsof hij er geboren is. Al dertien jaar lang ontdekt hij iedere straat, steeg, buurt en menig kroeg. Bouke is bedenker en oprichter van stadsblog InBreda.