In Breda vieren we dit jaar twee keer carnaval. Niet omdat het kan, maar omdat het ‘moet’. Voor de wagenbouwers die zo hard hun best hebben gedaan op de mooiste, grappigste creaties. Wat is er nu leuker dan hen een volwaardige optocht gunnen. Over de gehele route met daarlangs een uitbundig verklede meute. Ach en vooruit, we doen het ook voor onszelf. Voor de lol en gezelligheid, omdat het kan in Breda.

En zoals met zoveel in onze stad: we doen het goed of we doen het niet. En dus is het dit weekend gewoon weer een heel weekend carnaval. Carnaval 2.0 zoals de Venisebar in de Halstraat het noemt, of After Carnaval volgens Proost! en de Dependance. Sommige kroegen gaan zelfs wel drie tot vier dagen open, meldt BredaVandaag.

De vlaggen hangen in ieder geval al uit en de stad is er klaar voor. Waar kom ik jou dit weekend tegen?

Previous post

De beste Pata Negra ter wereld

Next post

Tegeltjeswijsheid

The Author

Bouke Tuit

Bouke Tuit

Bouke's roots liggen in de Achterhoek. Het land van høken, Normaal en de Zwarte Cross. Maar als import-Bredanaar houdt hij van de stad alsof hij er geboren is. Al dertien jaar lang ontdekt hij iedere straat, steeg, buurt en menig kroeg. Bouke is bedenker en oprichter van stadsblog InBreda.