Jarenlang heeft Breda er reikhalzend naar uitgekeken: de transformatie van het oude klooster in de Nieuwstraat tot een vijfsterrenhotel. Met de komst van Hotel Nassau Breda is de stad een echte toplocatie rijker.

Wie wakker wordt in de panoramasuite van Hotel Nassau Breda die geniet meteen van een fantastisch uitzicht over de Bredase skyline. De Grote Kerk bij ochtendgloren, het moet een magisch gezicht zijn. Op deze toplocatie in het centrum is het ook heerlijk lunchen, dineren en feesten. Want naast Hotel Nassau opende gisteren ook restaurant Liefdegesticht. De naam zegt het al: hier wordt liefde gesticht, maar in Hotel Nassau Breda worden ook zonden begaan. Het is het speelse contrast dat doet denken aan het rijke verleden van het pand. Waar vroeger de nonnen woonden, staat nu een bourgondisch bolwerk. Eén waar de stad Breda nog lang plezier van zal hebben.

Previous post

Foto's: Slot Bouvigne en de Klokkenberg vanuit de lucht

Next post

Wordt dit het nieuwe jasje van het oude Rabobank gebouw?

The Author

Bouke Tuit

Bouke Tuit

Bouke's roots liggen in de Achterhoek. Het land van høken, Normaal en de Zwarte Cross. Maar als import-Bredanaar houdt hij van de stad alsof hij er geboren is. Al dertien jaar lang ontdekt hij iedere straat, steeg, buurt en menig kroeg. Bouke is bedenker en oprichter van stadsblog InBreda.